ПРЕЗЕНТАЦІЯ РЕЗУЛЬТАТІВ ГРОМАДСЬКОГО МОНІТОРИНГУ РНП-2016 (АНОНС)

Автор: IЄAC Вівторок, 28 березня 2017

Попри офіційну відмову від «позаблоковості» часів президенства Януковича статус відносин Україна-НАТО досі лишається невизначеним. Для партнерів з Альянсу законодавчі положення 2014 року щодо «приєднання до загальноєвропейської системи безпеки» не є еквівалентними офіційному прагненню до членства. Відтак якою є перспектива Річної національної програми співробітництва Україна - НАТО: як алгоритму підготовки України до членства в Альянсі чи лише плану двосторонньої співпраці?

 

У середу, 12 квітня 2017 року об 11:00 в «Укрінформі» Інститут Євро-Атлантичного співробітництва з групою незалежних фахівців презентуватимуть результати громадського моніторингу виконання РНП співробітництва Україна – НАТО на 2016 рік.

 

- Як впливає «гібридний» характер РНП на її зміст і формат?
- Наскільки переконливими є успіхи виконання програми по секторах?
- Чого бракує РНП та як забезпечити її практичну цінність?
- Чому Міноборони не вдається подолати зловживання у сфері виробництва й закупівлі озброєнь?

 

В обговоренні візьмуть участь Барбора Маронкова, директор Центру інформації та документації НАТО в Україні; Борис Тарасюк, Міністр закордонних справ України (1998-2000, 2005-2007рр.) (tbc)Олександр Сушко, науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва; Володимир Огризко, Міністр закордонних справ України (2007-2009 рр.); Володимир Горбач, політичний аналітик ІЄАС; Леонід Поляков, Перший заступник Міністра оборони України (2005-2008 рр.); Ігор Козій, військовий експерт ІЄАС; Роберт Хорольський, к.ю.н., експерт з питань європейської інтеграції; Анна Коваленко, експерт Wilson center, громадський активіст.

 

Для акредитації ЗМІ звертайтеся за телефоном (044) 238 68 43 (Антон Писаренко, координатор проектів ІЄАС) або електронною поштою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

 

ПРОГРАМА ЗАХОДУ

РЕЄСТРАЦІЯ ЗА ПОСИЛАННЯМ:
https://goo.gl/forms/ggDC8GyCSQjzM1z83

 

Цей захід є складовою частиною проекту «Громадський моніторинг виконання Річної національної програми співробітництва Україна - НАТО 2016», який сприяє наданню незалежної та збалансованої оцінки реалізації РНП. Проект реалізує Інститут Євро-Атлантичного співробітництва разом з групою незалежних експертів за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні.

 

Більш детальна інформація за посиланнями:

Україна – НАТО: громадський моніторинг | Facebook-сторінка проекту

Інститут Євро-Атлантичного співробітництва | Facebook-сторінка події