ЕКСПЕРТНЕ ОБГОВОРЕННЯ ПОПЕРЕДНІХ РЕЗУЛЬТАТІВ ГРОМАДСЬКОГО МОНІТОРИНГУ РНП-2016 (АНОНС)

Автор: IЄAC Вівторок, 08 листопада 2016

14 листопада 2016 року в конференц-залі Radisson Blu (вул. Ярославів Вал 22, Київ) відбудеться експертне обговорення попередніх результатів громадського моніторингу виконання Річної національної програми співробітництва Україна – НАТО на 2016 рік.

 

Під обговорення члени експертної групи презентують доповіді щодо реалізації пріоритетних завдань та основних заходів РНП за розділами політичних, економічних, правових, оборонних та військових питань. У дискусії візьмуть участь представники органів виконавчої влади та Верховної Ради України, аналітичних центрів, неурядових організацій та незалежні експерти.

 

Обговорення є складовою частиною проекту «Громадський моніторинг виконання Річної національної програми співробітництва Україна - НАТО 2016», який реалізує Інститут Євро-Атлантичного співробітництва разом з групою незалежних експертів за підтримки Центру інформації та документації НАТО в Україні. Проект сприяє наданню незалежної та збалансованої оцінки реалізації РНП 2016 року. У результаті моніторингу учасники експертної групи презентують публікацію з рекомендаціями українській владі та оцінкою РНП як орієнтира для комплексних реформ в Україні.

 

До виконання цьогорічної програми залучені більше 40 міністерств, служб та інших центральних органів виконавчої влади. На 2016 рік державні службовці запланували близько 135 пріоритетних завдань та більше 250 основних заходів. Експерти проекту надіслали понад 120 інформаційних запитів, щоб визначити стан виконання ключового документу для досягнення євроатлантичної інтеграції.

 

Доповідачами на панельних дискусіях будуть Олександр Сушко, науковий директор Інституту Євро-Атлантичного співробітництва; Володимир Огризко, Міністр закордонних справ України (2007-2009 рр.); Володимир Горбач, політичний аналітик ІЄАС; Леонід Поляков, Перший заступник Міністра оборони України (2005-2008 рр.); Ігор Козій, військовий експерт ІЄАС; Роберт Хорольський, к.ю.н. Радник юридичної компанії «Фомін, Сергієнко та партнери»; Анна Коваленко, громадська активістка.

 

Для акредитації ЗМІ звертайтеся за телефоном за телефоном (044) 238 68 43 (Антон Писаренко, координатор проектів ІЄАС) або електронною поштою: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її..

 

ПРОГРАМА ЗАХОДУ

 

Більш детальна інформація за посиланнями:

Україна – НАТО: громадський моніторинг | Facebook-сторінка проекту

РНП Україна - НАТО 2016: обговорення результатів моніторингу | Facebook-сторінка події